top of page

Inventarisaties

Bijgewerkt op: 8 mrt. 2020

Mijn onderzoek ben ik gestart met het inventariseren van wat er allemaal door musea wordt georganiseerd of gedaan om een interculturele dialoog te starten. Hierbij ben ik uitgegaan van een inventarisatie van een onderzoek door onder andere het LKCA; Culturele interventies gericht op volwassen statushouders. Dit onderzoek is vooral gericht op nieuwkomers en asielzoekers. Dit is niet mijn doelgroep, maar de verzameling projecten was een goede start om te kijken wat er op dit moment en in het verleden allemaal is gedaan. Het overzicht heb ik aangepast aan mijn onderzoek.

De meeste projecten gaan niet zozeer over het opstarten van een interculturele dialoog, maar zijn vaak gericht op Nederlands als tweede taal, voor nieuwkomers dus. Vooral de werkvormen waren voor mij van belang en de meest relevante heb ik uiteindelijk bij elkaar verzameld om daar verder op door te zoeken.


Inventarisatie Projecten Organisaties:Overzicht werkvormen:


Bron:

  • Van Dijk, A., Van Grinsven, S., De Groot, N., De Haan, J., Kluft, M., Hermans, M., & LKCA, Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst; Movisie. (2019, 1 januari). Culturele interventies gericht op volwassen statushouders. Een verkenning naar werkzame elementen. Geraadpleegd van https://www.lkca.nl/~/media/kennisbank/publicaties/2019/a-g/culturele_interventies_gericht_op_volwassen_statushouders_lkca_movisie_kis.pdf

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page