top of page

Gesprek Marjolein de Wild

Vanwege het coronavirus vinden de gesprekken plaats via Microsoft Teams. Het blijft wennen om elkaar niet in levende lijve te zien en te spreken, maar ik ben blij dat we op deze manier toch nog gesprekken kunnen voeren met de experts.


Inleiding

Mijn vragen gaan op dit moment vooral over mijn communicatie en hoe nu verder te gaan.

Hoe kunnen zij mij helpen vanuit hun expertise?

Op dit moment zit ik vast in het idee dat ik een artistiek product moet afleveren om mijn meesterproef te halen. Terwijl ik mij juist verder wil ontwikkelen in het schrijven van (wetenschappelijke) teksten. Hoe kan ik al mijn verzamelde data goed verwerken in een mooie afgeronde tekst of in een 'scriptie' presenteren?

Ik wil drie lijnen volgen:

  • Onderzoek presenteren in de vorm van een geschreven tekst

  • Het verhalende aspect

  • Interactief deel of product met het Cadavre Exquis als inspiratie

Technische vragen:

Hoe kan ik beeld delen en door anderen laten aanvullen? Dus anderen beeld aan laten leveren om daar iets nieuws mee te creëren?

Hoe kan ik de dialoog verbeelden? Een app, interactieve site?

Wat is haalbaar?

Marjolein de Wild

Marjolein is graficus en ik hoop dat ze me wat tips kan geven wat betreft de vorm van mijn communicatie en technische aspecten.

Marjolein adviseert mij te kijken naar Canvas, naast Adobe Spark. Ook op Wix zijn er mogelijkheden om een soort canvas of portfoliopagina aan te maken en deze te laten groeien.

Houd focus op mijn expertise, is iets niet je expertise neem dan een andere expert in de hand die je kan helpen. Denk aan een vormgever of programmeur die iets in elkaar kan zetten. Tekst is voor mij belangrijk, zorg dan dat je iemand hebt die de redactie kan voeren of zorg voor meelezers.

Durf eigenwijs te zijn en mijn eigen plan te trekken. Als ik geen artistiek product wil maken, moet ik dat niet doen. Ik wil mij professioneel presenteren, een website met links kan dan goed werken of een interactieve PDF. Laat een professional de site vormgeven, dan presenteer je je ook in je communicatie professioneel.

Niet te lang blijven hangen in het idee dat ik het onderzoek al als een geheel moet gaan uitwerken. Begin gewoon met dingen uitproberen. Ik moet niet alles meteen al bij elkaar willen brengen.

Het belangrijkste wat we besproken hebben is dus niet zelf het wiel uit te vinden, maar de omstandigheden organiseren waardoor ik mijn onderzoek op een professionele manier kan presenteren.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page