top of page

Hoe word ik een ontdekkingsreiziger?

Deze pagina komt uit het boekje How to be an explorer of the world? van Keri Smith. Het is een lijst met dingen die je kunt doen om de wereld te ontdekken. Om te schrijven moet je je zintuigen open zetten en je bewust zijn van de wereld om je heen. Door goed om je heen te kijken, en al je zintuigen te gebruiken gaan je dingen opvallen die je kunt gebruiken voor je verhalen. Je inspiratie ligt in de wereld.

Als ik naar kunst kijk en ervaar heb ik ook altijd het gevoel dat er bepaalde zintuigen worden opengezet, waardoor ik de wereld op een andere manier ga bekijken. Het kan energie geven en je bewuster maken van de wereld om je heen. Die ervaringen omzetten in een verhaal is een prachtige manier om anderen te laten delen in de manier waarop ik de wereld ervaar. In hoeverre ik die verhalen durf te delen is nog maar de vraag... Het heeft me wel op een idee gebracht voor de communicatie van mijn onderzoek. Wat als ik een kort verhaal schrijf en dit voorlees tijdens mijn verdediging, een verhaal dat mijn zoektocht illustreert en mijn bevindingen?


Deze schrijfles hebben we weer een verhaal geschreven dat samengesteld is uit drie elementen; een personage, een object en een locatie. Ook hebben we Free Writing geoefend. Een methode waarbij je 10 minuten aan een stuk door schrijft, zonder onderbreking. De enige regel is dat je niet mag stoppen, geen verbeteringen mag aanbrengen of te lang nadenken over vorm of zinsopbouw. Het is voor de meesten de eerste keer, daarom krijgen we als handvat een locatie mee. Een vakantiebestemming die je nog zo voor de geest kunt halen en gaat beschrijven. Het is een hele leuke oefening en een hele mooie manier om details terug te halen van de plek waar je ooit geweest bent. Je schrijft zo van de ene herinnering door in de andere.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page