top of page

Creatieve oplossing

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2020

Door het Coronavirus is het voor mensen en leerlingen niet meer mogelijk elkaar fysiek te ontmoeten. Scholen zijn op zoek naar nieuwe oplossingen om leerlingen toch nog op een goede manier lesstof aan te bieden. Zo wordt er op de basisschool van mijn dochter veel besproken via Google Meets. De leerlingen hebben op deze manier contact met de leerkracht, maar ook onderling. Ook anderen zijn op zoek naar nieuwe manieren om hun vaardigheden of kennis door te geven of over te brengen. Zo heb ik een VTS-sessie gedaan via de Facebook VTS-community. Hierdoor kwam ik op het idee om dit ook aan te bieden aan leerlingen uit groep 8 van de basisschool.


Woensdagochtend hebben we twee sessies gedaan, waarbij er eerst wat opstartproblemen waren met de link van Google Meets, maar uiteindelijk heb ik twee keer met 3 kinderen een sessie kunnen doen. Hoewel ik het fysieke contact wel mis en ik merk dat ik ook veel let op houding en de non-verbale communicatie tijdens een gesprek is het goed te doen. Het is een leerproces voor mij en dat maakt het erg spannend om te doen. Ik geef de kinderen die meedoen ook de kans om nog wat vragen in te vullen over de sessie, maar daar willen ze nog niet echt aan. Ik denk dat ze vinden dat er genoeg taken op ze wachten voor het gewone schoolwerk. Wel hebben we afgesproken dat ik meerdere sessies ga doen de komende periode.

Tijdens de sessies ervaar ik wel heel goed hoe moeilijk het is om te parafraseren en een neutrale houding aan te nemen. Ik kan daarom niet wachten tot de crisis achter de rug is en ik een training kan gaan doen bij VTS-Nederland.


Een deel van de sessie is gefilmd:

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page