top of page

Actieonderzoek

Bijgewerkt op: 12 feb. 2020

De tijd dringt en we zijn nu ouderen aan het werven om aan ons experiment mee te doen. We gaan flyeren en mensen aanspreken bij zorginstellingen die een dagbesteding aanbieden. Daar hopen we een groep samen te kunnen stellen die het leuk vinden om samen met kinderen een aan kunst gerelateerd project te doen. Een overkoepelende organisatie is Van Neynsel in 's-Hertogenbosch, wij hopen dat we hier terecht kunnen.

 

Mail: Van Neynsel Zorg en Welzijn

Datum: 6 februari 2020


Geachte heer/mevrouw,

Wij zijn studenten aan de Master Kunsteducatie (Fontys Hogeschool, Tilburg) en Master Interior Architecture (Hogeschool v.d Kunsten Utrecht) en zijn bezig met onze meesterproef. Wij onderzoeken of je door het kijken en reflecteren op kunst verschillende perspectieven kunt delen tussen verschillende sociale groepen. Wij zouden daarvoor graag een keer met een groepje van 5 ouderen en 5 kinderen uit groep 8 een tentoonstelling willen bezoeken. Is het mogelijk een keer rond te vragen op een van de locaties of daar geïnteresseerden voor te vinden zijn? Wij horen graag van u, alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Emi Tsutsushio en Goedele Wellens

 

In Wijkgebouw De Slinger hebben we flyers opgehangen. In De Slinger worden veel activiteiten georganiseerd voor ouderen en is er op woensdag een koffiemomentje. Een handig moment om te kijken of er mensen zijn die het leuk vinden om mee te doen. Tevens heb ik contact opgenomen met een organisatie, De Kameraden. Dit is een initiatief in Den Bosch om ouderen en jongeren met elkaar te verbinden. Hopelijk kunnen we via hen ook een activiteit organiseren. Een medeorganisator zit via via in mijn netwerk en ik hoop dat ik daardoor een betere ingang heb. De mail is daarom informeel opgesteld.

 

Mail: Kameraden Den Bosch

Datum: 11 februari 2020


Beste, Via via ben ik op de Facebookpagina van Kameraden terecht gekomen en zag ik dat jij actief bent voor dit initiatief. Ik heb een vraag aan je. Ik doe de master kunsteducatie aan de Fontys Hogeschool en ben bezig met mijn meesterproef. Hierbij onderzoek ik hoe het kijken naar kunst een bijdrage kan leveren aan het leggen van contacten tussen verschillende sociale groepen. Wij, dat zijn Emi een student van de HKU en ik, willen op 18 februari een methode uitproberen in de Willem Twee met ouderen en kinderen van groep 8. De kinderen vinden is geen probleem, maar we zijn nu op zoek naar 5 ouderen die zelfstandig naar de W2 kunnen komen om mee te doen aan ons experiment. Zou jij ons kunnen helpen? Ik begrijp dat het een beetje uit de lucht komt vallen en kort dag is, maar niet geschoten is altijd mis... In de bijlage een flyer met aankondiging van ons experiment. Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes, Goedele

 

Tegen al verwachtingen in blijkt het toch lastiger om ouderen te vinden die tijd hebben om met ons een experiment te gaan doen. We zijn op dit moment blijven steken op 3 ouderen. Wel ben ik via De Kameraden terecht gekomen bij Bij Katrien, deze stichting verzorgt allerlei creatieve activiteiten. Hun missie is een 'huiskamer' te bieden voor mensen en samen dingen te ondernemen om elkaar te helpen en te ontmoeten. Hen heb ik gemaild in de hoop dat zij nog iets kunnen betekenen voor ons.

 

Datum: 12 februari 2020


Beste ‘Katrien',


In verband met onze studie, Interior Architecture aan de HKU en de Master Kunsteducatie aan de Fontys zijn wij momenteel bezig met een onderzoek voor ons afstuderen. Hiervoor willen wij ook een klein praktijkonderzoekje doen en zijn daarvoor op zoek naar vitale ouderen. Wij willen met een groepje van 5 kinderen in de leeftijd van 11/12 (groep 8) en 5 ouderen kunst gaan kijken in de Willem Twee Kunstruimte. Het is heel erg kort dag (heel erg stom maar denk nu pas aan jullie), maar we willen dit aankomende dinsdag al gaan uitvoeren en zijn nu nog op zoek naar 2 of 3 ouderen die het leuk zouden vinden om mee te doen en zelfstandig naar de Willem Twee kunnen komen. Zouden jullie ouderen weten die het leuk vinden om met ons het experiment aan te gaan?

Zou ik eventueel een flyer kunnen ophangen bij jullie?


Ik heb de flyer toegevoegd om een beeld te krijgen wat we willen gaan doen.

Ik hoor graag van jullie en alvast bedankt voor jullie reactie.


Met vriendelijke groeten,


Goedele en Emi

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page