top of page

Incluseum

Het Incluseum is een project opgezet in Seattle, in de Verenigde Staten, waarbij onderzocht wordt wat er moet veranderen in het museale veld om echt inclusief te worden. Dit willen ze bewerkstelligen door de kritische dialoog op te zoeken, door binnen de gemeenschap iets op te bouwen en samenwerkingen in de praktijk aan te gaan.


"Vision

The Incluseum is:

  • A space to build community around issues of inclusion and justice in museums

  • A resource for current research and practice related to inclusion

  • A platform for dialogue that advances the ways in which we understand, talk about, and enact inclusion in museums 

  • A project that weaves digital and offline engagements to catalyze ‘next practices’


How We Work

In addition to running the Incluseum blog, we regularly support and develop practice-based projects that explore what it means to be an inclusive museum (see, for example, our work on The Power of Place). Since the Incluseum project began in 2012, we have also applied our expertise on inclusion and social justice efforts in museums to workshops, conference presentations, trainings, exhibits, advisory positions, and publications.

Museums around the world are increasingly interested in examining their internal operations and priorities in order to become more socially just in their practices. We view ourselves as supporters and partners with museums in this essential and timely work."


Er zijn diverse blogs op de site te vinden en tools om mee te werken. Het project is ooit begonnen als actieplan Museum As Site for Social Action; MASS Action en inmiddels is het een netwerk van mensen. Een netwerk met individuen die zich committeren om het museale veld te veranderen, waarbij ieder zijn kleine deel kan bijdragen. Er is in 2017 een publicatie uitgegeven met een verzameling van artikelen en handvatten om mee aan de slag te gaan.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page