top of page

AHA! Waarnemen

Onderzoekend en ontdekkend waarnemen


"Aandachtig, Helder, Anders waarnemen. AHA! We geven op elk moment, in elke situatie betekenis aan wat we waarnemen en gewaarworden. Deze interpretatie, deze blik op de wereld wordt o.a. gevormd door onze culturele en sociale achtergrond, onze kennis en onze ervaringen. Maar ook door onze waarnemings- en luistervaardigheden, onze verbeelding en ons vermogen ons te verplaatsen in een ander."


Bij Sketch out Loud bieden ze deze workshop aan om je te leren hoe je door onderzoekend en ontdekkend waarnemen verschillende vaardigheden en vermogens in een groep kunt ontwikkelen. Door een beeld, in de ruime zin van het woord, te onderzoeken en daar vragen over te stellen. Door samen te kijken leer je meer over de ander en leer je op een respectvolle manier de dialoog aan te gaan. “Je leert je oordeel uit te stellen, kritisch, analytisch en creatief te denken. Anders te kijken en meer te zien.”

In de workshop leer je dus de methode toepassen en krijg je handreikingen wanneer en op welke manier je deze het beste kunt toepassen. De methode is duidelijk geïnspireerd op VTS.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page