top of page

Waar sta ik?

22 januari 2020


Wat staat er nog allemaal op de agenda?

De website begint nu wel vorm te krijgen, deze is veel beter te lezen dan de Padlet. De bronnen moeten nog worden toegevoegd, maar daar wil ik voor mezelf nog een korte synopsis aan toevoegen. Dit zal mij helpen met het schrijven van mijn positionering.


Het belangrijkste wat mij nu te doen staat is een keuze maken in de werkvorm en deze uitwerken. Vóór de gesprekken met de experts had ik de keuze gemaakt voor Visible Thinking (VT), echter na het gesprek met Renske de Groot wil ik toch nog een keer kijken naar emotienetwerken. Die ben ik in het begin van het onderzoek al tegengekomen, maar heb ik aan de kant geschoven omdat de methode zich vooral richt op erfgoed. Dat ga ik nu eerst controleren om vervolgens een keuze te maken. Ook heb ik contact gehad met Michal Butink, zij heeft al veel ervaring met het geven van rondleidingen met VT en Visible Thinking Strategies (VTS). Zij vindt VTS juist een betere methode om gesprekken te hebben met het doel perspectieven te delen. Ik ga met haar een afspraak maken om dit te bespreken. Helaas heeft zij voorlopig zelf geen gesprekken en kan ik haar niet observeren. Ik hoop vervolgens zo snel mogelijk een methode te kiezen en zal ondertussen groepen samenstellen om de methodes te gaan proberen. Ik ga in mijn nabije omgeving rondvragen en bij leerlingen uit het VO en MBO die elkaar niet of niet goed kennen. Het belangrijkste is de vraag óf er verandering optreedt, daarop moet ik mij nu focussen.


Belangrijk is het daarbij dat ik helder heb wat ik wil weten en vooraf een vragenlijst geef en achteraf, dit om het verschil te kunnen evalueren. Ik moet een plan van aanpak maken waarmee ik de methode en resultaten goed kan testen. Ook moet ik goed nadenken aan de hand van welk kunstwerk ik het gesprek zou willen voeren.


To do:

 • Keuze maken methode

 • Plan van aanpak methode en experiment en deze uitwerken, evaluatietool

 • Groepen samenstellen (focusgroep)

 • Naar Human Library om te testen op 13 februari

 • Opnieuw contact opnemen Building Conversations

 • Keuze kunstwerk, kan ook een werk zijn in de openbare ruimte

 • Vragenlijst musea uitwerken

 • Afspraak Richard

 • Afspraak Michal

 • Positionering

 • Logboek

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page